Kibale National Park

Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorm rijke flora en fauna en beslaat ruim 800 km2. Door jaarlijks bomen te doneren helpt Finnley's Haircosmetics, samen met haar ambassadeurs, Kibale National Park te herstellen en hiermee dragen we bij aan het vergroten van het leefgebied van dieren, beschermen we het oerbos en leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat. Ook de lokale bevolking wordt door dit project gesteund door het vergroten van hun inkomens en het verbeteren van hun leefomstandigheden. De ecologische, economische en sociale meerwaarde van dit project voor de samenleving is groot en heeft veel impact. Daarnaast draagt de herbebossing van Kibale National Park bij het realiseren van meerdere Sustainable Development Goals ook wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen genoemd. Deze zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. 

Kibale National Park in Oeganda beslaat circa 800 km2, dat is ruim de helft van de provincie Utrecht. Je vindt er 375 soorten bontgekleurde vogels en 70 soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde franjeaap en chimpansee. Bomen kunnen er uitgroeien tot woudreuzen van wel 50 meter hoog. Door ontbossing in de afgelopen decennia is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Trees for All helpt sinds 2018 mee aan het herstel van Kibale National Park. Trees for All werkt samen met Face the Future en het Oegandese ministerie voor Natuur en Wildbeheer. Dit ministerie beheert het bos voor de lange termijn. 


Hoe kun je bijdragen als salon?

Door aankoop van de Finnley's Organic Twist Collection ontvang je een gedoneerde boom die in Kibale National Park wordt geplant of in een van de Nederlandse projecten. Daarnaast ontvang je ook een officieel certificaat van donatie - waarmee je als salon aantoont dat je bijdraagt aan het project dat door Finnley's en jou wordt gesteund. Op deze manier draagt Finnley's met haar ambassadeurs bij aan een betere wereld voor zowel dieren, natuur als mensen. 

Finnley's Haircosmetics